Professorat del Montserrat Roig considera la sentència ‘venjativa’ i les càrregues a estudiants desmesurades

El professorat de l’Institut Montserrat Roig ha celebrat aquest dijous al matí una assemblea, i ho ha fet al carrer, davant les portes del centre educatiu. Ho ha fet per mostrar el seu malestar per la sentència del TS als polítics catalans. La mesura formava part d’un seguit d’accions fetes per part del professorat, que dimecres ja va expressar el seu rebuig a la condemna.

La celebració de l’assemblea ha permès a gran part del professorat aprovar un comunicat en què manifesta el seu “profunt malestar” per la sentència. Una sentència que, exposen, consideren “venjativa” i que dificulta un escenari polític a Catalunya que ja és complicat. També qüestionen les càrregues policials, especialment les dutes a terme a estudiants d’ensenyament secundari i postobligatori quan es manifestaven pacíficament. Com a docents, conclouen, que continuaran “educant en valors democràtics, en la cultura de la pau, en el respecte als drets fonamentals com la llibertat d’expressió, de reunió i de llibertat ideològica”.

Adjuntem a continuació el document aprovat íntegre:

L’assemblea de professorat de l’Institut Montserrat Roig, reunida el dijous 17 d’octubre de 2019 a les 11:00 del matí, manifestem:

El profund malestar que ha provocat la sentència del Tribunal Suprem a una gran part de la comunitat educativa del nostre institut. Considerem que es tracta d’una sentència venjativa que dificulta encara més el complicat escenari polític que estem vivint a Catalunya, impedint cada vegada més la possibilitat d’una solució política, dialogada i consensuada.

La realitat social i política del país és la que és i la nostra responsabilitat com a formadors de la futura ciutadania és empoderar les noves generacions, educar-les en l’esperit crític, en els valors democràtics com el respecte a la diversitat d’idees, en el diàleg com a mitjà per la resolució de conflictes, en el pacifisme com a forma de reivindicació de les pròpies idees. També creiem que davant de posicionaments desproporcionats de les estructures de l’Estat, ja sigui càrregues policials desmesurades o sentències judicials injustes, la desobediència civil, sempre pacífica, és i ha de ser una via més de reivindicació.

Considerem que algunes de les càrregues que hi ha hagut aquesta setmana contra estudiants d’ensenyament secundari i postobligatori manifestant-se pacíficament han estat desmesurades. Per tot això també volem mostrar el nostre més absolut rebuig a qualsevol forma de violència, vingui d’on vingui i sigui dirigida a qui sigui. La integritat física dels estudiants, que han exercit el seu dret a vaga seguint les convocatòries del Sindicat d’Estudiants i del SEPC ha de ser preservada i l’actuació de les forces de seguretat ha de ser sempre proporcional.

Com a docents compromesos amb la realitat del país i amb l’aprenentatge del nostre alumnat, continuarem educant en els valors democràtics, en la cultura de la pau, en el respecte als drets fonamentals com la llibertat d’expressió, de reunió i de llibertat ideològica.

DEMOCRÀCIA & LLIBERTAT

Terrassa, dijous 17 d’octubre de 2019