Prohibit el patinet elèctric al transport públic, a excepció de TMESA

A partir d’aquest dimecres els patinets i els Vehicles de Mobilitat Personal amb bateria, tenen prohibit l’accés a la majoria de transport públic, a excepció de les línies d’autobús de TMESA, a Terrassa. La mesura estarà en vigor de forma provisional durant els pròxims sis mesos, a l’espera d’una proposta de regulació sobre l’accés i la seguretat d’aquests vehicles al transport públic.

La prohibició temporal s’ha implantat arran l’explosió d’una bateria de patinet en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. Un incident sense ferits però que va posar en perill als viatgers. Si bé la majoria d’usuaris desconeixen els problemes de seguretat, sí que aposten per una regulació d’aquest tipus de vehicles.

En l’estudi sobre la seguretat dels patinets elèctrics hi col·laboren operadors, bombers i l’institut de seguretat de vehicles. La normativa preveu sancions pels infractors que poden arribar als 200 euros. Durant aquest sis mesos s’impulsaran mesures alternatives com fer servir el bicibox per aparcar patinets, tal i com estudien fer-ho a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Patinet 1