Projecció internacional del primer curt amb guió i direcció de l’actor Albert Nualart

El curtmetratge “Las Cartas”, amb guió, direcció i l’actuació del model i actor de Viladecavalls, Albert Nualart, ha estat seleccionat per a la secció oficial del Kosice International Monthly Film Festival, d’Eslovàquia. Aquesta és la primera sortida al món de la producció vallesana que a partir d’ara té un llarg recorregut a nivel internacional. També ha estat finalista en el Festival Internazionale del Cortometraggio Corti Sul Lettino, d’Itàlia.

Aquest és el primer treball de Nualart com a guionista i que li ha servit d’experiència, per en el futur impulsar d’altres projectes que té al calaix. “Las Cartas” és una comèdia negra amb crítica social que transcórrer durant una partida de cartes entre quatre amics. Tres d’ells han tingut un cert èxit social mentre que un dels personatges, no. Això generarà situacions inesperades que donaran peu a la reflexió de l’espectador.

El Kosice Internacional Monthly Film Festival és un certamen previst per a finals d’aquest mes amb projeccions en viu un cop al mes en cinc ciutats d’Eslòvàquia. Una trobada que encara no sap l’afectació que li provocarà el coronavirus. Després de la seva incursió al teatre als 15 anys en la mateixa població que Pere Arquillué, Albert Nualart ha participat en una cinquentena de curtmetratges i en unes tres-centes produccions i actuacions de tot tipus, també en anuncis publicitaris arreu del món.

Aquesta és la primera vegada que a més d’actuar signa el guió, i codirigeix junt amb Marc Prat. L’actuació la comparteix amb Raul Alenha, Jordi Reverté i Pol Figuerola. Amb una clara vocació per a la direcció, Nualart també és entrenador del Club Futbol Martorell de Primera Catalana, una faceta que arrodoneix la seva entrega per estar al capdavant de diverses iniciatives.