Prop de 500 infants i joves participen en els casals d’hivern seguint totes les mesures preventives

Aquests són alguns dels 60 nens i nenes de 3 a 14 anys que passen aquests dies a l’Esplai Can Palet fent diverses activitats que tenen com a centre d’interès el Nadal. De 9 del matí a 3 de la tarda, aquests infants es reparteixen en 6 grups de 10 i, per franges d’edat, que no es poden barrejar, guardant les distàncies o fent servir mascareta quan no sigui possible i rentant-se molt les mans per prevenir contagis. Cada grup té el seu monitor o monitora.

Aquest matí de dimarts, cada grup o cau prepara les seves activitats. Els petits, dibuix i pintura de mans. Alguns mitjans, també dibuixaven. La resta fabricaven un braçalet per diferenciar el seu grup en una competició.

En total, 492 infants i joves, d’entre 3 i 17 anys, participen en aquests casals municipals d’hivern organitzats per l’Ajuntament en col·laboració amb deu entitats de lleure de la ciutat. La majoria, en situació de vulnerabilitat. Per això, 410 usuaris i usuàries gaudeixen de beques que cobreixen el 100% del cost del servei, que inclou l’esmorzar i el dinar a més de les activitats lúdiques i educatives.

El dispositiu finalitza entre el 4 i el 5 de gener, en funció del casal. En aquesta ocasió, la pandèmia ha fet variar algunes de les activitats que eren habituals. Com a alternativa, poden assistir-hi al Circ Raluy en dues sessions especials.

Els casals d’hivern, com els de l’estiu, són una acció socioeducativa integral que cobreix un ampli ventall de necessitats, més enllà de l’alimentació bàsica. L’Ajuntament de Terrassa els va posar en marxa l’any 2013. Aquesta vegada, hi ha invertit gairebé 103.000 euros.