Prop de 700 corredors s’acomiaden del 2017 fent esport a la 9a Runneada de Cap d’Any

Acomiadar el 2017 fent esport. Ja és una tradició jugar o practicar qualsevol disciplina esportiva per rebre el nou any. El 31 de desembre és sinònim de cursa popular i, a més de les Sant Silvestres que es fan en diferents punts de Catalunya i d’Espanya, des de fa nou anys s’organitza a Terrassa la tradicional Runneada de Cap d’Any. A diferència de qualsevol prova competitiva, es tracta d’una jornada lúdico-festiva i gratuïta oberta a tothom.

Prop de 700 corredors no van faltar diumenge a la tarda a aquesta cita anual, organitzada per Nenazas Running Club i La SOSI, l’Associació de Veïns de Poble Nou- Zona Esportiva, amb sortida i arribada a la Plaça de Can Roca. Gent de totes les edats, alguns amb complements nadalencs i d’altres utilitzant l’enginy amb disfresses d’allò més inimaginable van recórrer els 5 quilòmetres i 800 metres del circuit.

La jornada va transcórrer sense incidents, tot i que el fort vent va provocar que el grup es separés en algun tram. Per això l’organització estima tres aturades tècniques per reagrupar tots els corredors, entre elles la tradicional foto de família a la Plaça Vella. Des de fa dos anys la instantània es fa en aquest punt neuràlgic de la ciutat i no davant l’Ajuntament, ja que a aquestes hores s’estaven ultimant els preparatius de la Festa de Cap d’Any al Raval de Montserrat.

L’organització valora positivament la jornada, perquè es manté l’alta participació i augmenta la presència de famílies senceres. Lluny queden els 40 corredors de la primera edició, tot i que l’organització ha trobat a faltar l’escalf dels ciutadans pels carrers. El fet que la cursa fos en diumenge, amb els comerços tancats, va minvar la presència de gent animant als corredors. L’objectiu de cara al 2018 és fer una gran festa final, amb la presència de grups de cultura popular.