Proper mandat: canvis a la zonificació escolar i més places d’infantil

Els canvis a la zonificació escolar de Terrassa s’abordaran al proper mandat. La regidora d’educació, Teresa Ciurana, ha dit que la intenció no és modificar-ho tot, ni passar de 4 zones a 2 o a una única, sinó implementar petits retocs.

Això sí, el nou mapa comptarà amb dues novetats pel que fa a Escoles Bressol Municipals: una ampliació i una de nova que serviran per eixugar la demanda de places, sobretot arran de la gratuïtat del curs d’infantil de 2 anys.

La regidora d’educació va anunciar fa uns mesos que la Soleia s’ampliaria i aniria als baixos d’uns pisos tutelats per a gent gran que s’havien de construir a l’avinguda Barcelona, al costat del Centre Cívic Montserrat Roig.

En la darrera comissió de cicles de la vida es va rectificar. L’edificació va per llarg, és un projecte compartit, i l’Ajuntament ha trobat un altre terreny més idoni, a la pastilla alliberada per l’antic Hiper Piel.

Allà s’estant fent pisos però també hi ha espai per a l’ampliació de l’escola. Pensant en aquella ubicació s’elaborarà l’avantprojecte. La Soleia també conservarà l’actual edifici del carrer Jacint Elies, a Ca n’Anglada.

A més, el nou sector de Can Colomer creix a bon ritme i també necessitarà una Escola Bressol i un centre educatiu per donar servei a les famílies que hi vagin a viure.

Aquests dos avantprojectes s’hauran de fer al 2023 i la regidoria vol acollir-se a les ajudes europees per a noves places d’escoles bressol.

Soleia 2 Can Colomer 2 Can Colomer 1