Proposta per donar per acabades les lligues, amb el Terrassa FC jugant el play-off i el Jàbac aconseguint la salvació

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha sacsejat el futbol nacional no professional, després que aquest dimarts al vespre hagi fet un comunicat amb una proposta per donar per acabades les competicions amateurs i d’aficionats. L’objectiu passa per elaborar un sistema de play-off exprés d’ascensos i evitar aquesta temporada els descensos dels equips implicats. A nivell local, això suposaria que el Terrassa FC disputaria l’ascens a Segona “B” i la UFB Jàbac i Terrassa obtindria la permanència a la Divisió d’Honor Juvenil.

Segons el comunicat de la Federació, es faria un play-off a partit únic per a la Segona “B” i la Tercera Divisió amb sistema de concentració. L’objectiu és garantir el mateix número d’ascensos previstos a principi de temporada i, excepcionalment, sense descensos. Si s’acaba aprovant, el Terrassa jugaria aquesta fase d’ascens com a segon classificat, mentre que el San Cristóbal, quinzè en aturar-se la lliga, ja no hauria de patir per baixar.

Aquesta proposta també afectaria directament a dos equips més de la ciutat que militen en categories nacionals. El Jàbac, cuer del seu grup a la Divisió d’Honor Juvenil, obtindria la permanència i l’equip femení del Terrassa, que lluitava per no baixar de categoria, seguiria la temporada vinent competint a la Primera Nacional. Pel que fa a la resta del futbol d’aficionat, les lligues es donarien per finalitzades.

Si tot això es tira endavant, de cara a la propera temporada s’incrementaria el nombre d’equips per grup o es crearia nous grups amb una vigència màxima de tres o quatre temporades fins tornar a reestructurar les competicions no profesionals mitjançant un equilibri econòmic sostenible.

Aquesta proposta, que s’acabarà d’abordar la setmana vinent en profunditat, arriba després que el president de la RFEF, Luis Rubiales, s’hagi reunit amb el Consejo Superior de Deportes i hagi intercanviat impressions amb els presidents de les diferents federacions territorials, entre elles la catalana. De fet la FCF ha emès un comunicat en el qual ha informat que aquest dijous es reunirà amb els clubs de Tercera Divisió.