Propostes de TeC en la negociació d’Ordenances Fiscals i dels Pressupostos Municipals 2019

Compte enrere en la negociació d’Ordenances Fiscals i Pressupostos entre govern i oposició i encara no hi ha acord. Terrassa en Comú ha presentat a l’equip de govern una sèrie d’accions emmarcades en 5 eixos.

Els comuns reclamen al govern municipal que “compleixi els compromisos”, que “rectifiqui errors polítics”, un enfocament estratègic de les actuacions, equilibri territorial i, finalment, demanen implementar mesures per dotar de contingut el títol de Ciutat Feminista.

Així, el portaveu del grup municipal, Xavi Matilla, situa la proposta de l’equip de govern d’incrementar la taxa de residus de tipus residencial al 6% en l’apartat dels errors, sobretot després d’un ple extraordinari sobre aquesta matèria. Proposa limitar la pujada al 3% per fer front al cànon supramunicipal i demana una rectificació.

Entre les propostes dels comuns també destaca incrementar la partida per lluitar contra la segregació escolar, passant de 100.000 a 400.000 euros.

Matilla ha assegurat que totes les propostes traslladades a l’equip de govern són constructives, aporten millores i són assumibles econòmicament. Per això, esperen que totes, o pràcticament totes, s’incorporin al dictamen abans d’aquest dijous.