Protesta Cst

Protesta dels treballadors d’urgències del CST per demanar una millora de les condicions laborals

Personal del servei d’Urgències del CST ha protestat aquest dilluns en contra de les condicions amb les que, es queixen, han de treballar. La concentració ha tingut lloc al vestíbul de l’Hospital de Terrassa per a demanar a la gerència una millora de les condicions laborals. Segons expliquen en un comunicat, les infermeres i els TCAI’s assumeixen “ràtios infinites sense importar la complexitat del pacient“, els zeladors són tractats com si fossin “mossos de magatzem” i als treballadors se’ls demana “més a canvi de res, sense respectar la seva vida personal“.

A més, expliquen que la major part del personal “té contractes de suplència del 40% o 60%“.

No  treballem en una cadena de muntatge, treballem en un hospital. Exigim els que ens correspon“, conclouen, avisant que les protestes continuaran si no es reverteix aquesta situació.

Protesta Cst

Fa uns dies el personal d’urgències de l’Hospital ja es va queixar del col·lapse que patia servei. El sindicat UGT explicava que la remodelació que es va fer d’urgències no és suficient. Denunciava que el servei està col·lapsat i reclama per a Terrassa un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, un CUAP, com tenen Sabadell, Sant Cugat o Cerdanyola, per exemple.

La direcció del CST es reunirà dimarts amb representants dels treballadors per abordar aquesta situació, que s’ha agreujat amb la sisena onada de contagis de covid.

 

Desacord des del sindicat
Des de Metges Catalunya CST, l’organització sindical del consorci, han lamentat “profundament que aquesta protesta hagi exclòs de forma voluntària al personal facultatiu que treballa a Urgències i que pateix les mateixes condicions de treball que la resta”. Afegeixen en un fil a Twitter que poden compartir els motius de la protesta, pèro que “no podem estar d’acord en què hàgiu deixat de banda a metgesses i metges, personal administratiu, de la neteja…” i conclou amb un “i després alguns diuen que nosaltres som classistes”.

https://twitter.com/MetgesCatCST/status/1480552979380023304?s=20