Protesta i acció de suport a una dona de Terrassa acusada de maltractar l’exmarit

Una dona de Terrassa ha estat condemnada a 10 mesos de presó o a un curs sobre la violència a la llar per una denúncia interposada pel seu ex marit. L’acusació afirma que durant l’intercanvi del fill, que ambdós tenen en comú, l’acusada li va donar un cop de puny al pit. Segons l’acusada, Yolanda Ruiz, aquest cop mai es va produir. Aquest dimarts, Ruiz ha firmat als Jutjats de Terrassa l’execució de la condemna que l’obliga a assistir a un curs un cop a la setmana durant tres mesos.

Sota les consignes de “Jo et crec”, “Ja n’hi ha prou de justícia patriarcal”, diverses joves del col·lectiu feminista Rudes Rebels han iniciat una acció de suport i de protesta davant el Jutjat de Terrassa per denunciar una doble victimització i la justícia patriarcal. Ruiz, vestida d’unicorn també ha denunciat la nul·la visibilització que pateixen dones com ella.

Tot arriba després que l’acusada, Yolanda Ruiz, denunciés a la seva ara ex parella per maltractaments continuats durant la relació que van mantenir durant 20 anys. Malgrat les proves documentades que va presentar, la justícia va absoldre la parella per falta de proves contundents sobre les lesions. Yolanda Ruiz expressa que, fins i tot ara, després de 5 anys de separació, segueix sent víctima de violència masclista.