Protesta silenciosa al ple de la secció sindical de la Policia Municipal per mostrar el seu malestar

El sindicat policial SPL-CME de la Policia Municipal de Terrassa ha aprofitat aquest dijous la sessió plenària de novembre per dur a terme una acció protesta silenciosa. Entre les reclamacions dels agents egarencs hi trobem les queixes en què asseguren que no s’està respectant l’acord que hauria de donar descans per Nadal a la meitat del torn de la Policia Municipal. Afirmen que l’Ajuntament és coneixedor dels fets i que incomplei així amb l’article 47 dels acords de funcionaris, no respectant el descans mínim obligatori dels agents per Nadal. Segons exposen, el novembre de 2017 es van publicar els calendaris definitius de 2018, sense ensenyar-los abans a la la plantilla. Això va comportar que, per sorpresa dels agents, el torn de nit per Nadal haurà de treballar un 67% del torn, contràriament al que s’estableix en el conveni, aseguren.

Més enllà, el sindicat policial també ha expressat el seu malestar per la falta d’agents al cos. Recorden que a Catalunyal la ràtio mitjana de policies locals per cada mil habitants és d’1,62, a Terrassa, diuen, amb prou feines arriba a 1. Segons la secció sindicat, això suposa que per situar-se a la mitjana catalana, fan falta 132 agents. Aquesta manca d’efectius, diuen els agents, provoca, per exemple, que se’ls deneguin dies d’assumptes propis quan hi ha altres agents de baixa.

El sindicat policial es mostra especialment molest ja que el passat maig va registrar aquestes queixes a l’Ajuntament. Amb tot, diuen, continuen a l’espera d’una resposta per part de l’Ajuntament de Terrassa.