Protestes contra les llistes d’espera i per la “mercantilització” de la sanitat pública

Aquesta setmana CatSalut donava a conèixer la situació de les llistes d’espera a Catalunya. En el cas de Terrassa, Mútua assegurava haver-les reduït en un 8%, amb dades de l’últim mes de del 2017 i, com l’Hospital de Terrassa, s’entrava dins les recomanacions del Departament de Salut. Pocs dies després la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública convocava una concentració, arran d’una crida estatal, davant de Mútua. No es creuen les dades facilitades ni per CatSalut ni pels centres hospitalaris.

Amb el suport dels sindicats UGT i Comissions Obreres, i dels Iaioflautes, els concentrats han denunciat la “mercantilització” de la sanitat i que la situació de les llista d’espera és una manera “d’empènyer” els ciutadans cap als centres privats. Especialment greu, denuncien, és la situació a l’atenció primària, cabdal per descongestionar les visites a urgències, col·lapsades aquestes últimes setmanes. I afegeixen que els recursos promesos per la Generalitat no han arribat.

Segons la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, un de cada deu catalans és en alguna llista d’espera pendent d’un tractament.