Prova pilot per acompanyar els processos de reagrupament familiar

El Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Terrassa ha celebrat dues sessions informatives per als terrassencs en procés de reagrupament familiar o que acaben d’aconseguir-lo. S’entén per reagrupament familiar la reunificació amb els familiars de primer grau per part d’una persona extracomunitària que ja té els permisos de treball i residència. La primera d’aquestes dues sessions va ser dimecres de la setmana passada al matí, mentre que la segona ha estat aquest dilluns a la tarda, en tots dos casos a la sala d’actes de la Biblioteca Central. Els assistents han rebut informació general de la ciutat i han pogut preguntar i resoldre dubtes sobre el dia a dia a Terrassa, especialment els relacionats amb els serveis municipals. En tractar-se d’una prova pilot, el Servei de Ciutadania haurà de decidir si manté aquest sistema en futures ocasions o passa a un servei individualitzat.

Aquesta prova pilot ja s’estava preparant l’any passat quan va irrompre la pandèmia, una crisi sanitària que també ha obstaculitzat molts processos de reagrupament familiar iniciats l’any passat i encara pendents de concloure.

Segons dades de l’Ajuntament, la gran majoria de terrassencs que han demanat el reagrupament familiar durant l’últim any són d’origen marroquí: el 72’9% de peticions es corresponen al país nord-africà. En segona posició i a molta distància hi trobem el Pakistan, amb el 8’5% de sol·licituds.