Proves gratuïtes en el Dia Mundial de la Diabetis

Una de cada dues persones té diabetis i no ho sap. Per detectar aquests malalts no diagnosticats, el servei d’endocrinologia de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa ha instal·lat en el Dia Mundial de la Diabetis, una parada a l’entrada de les consultes, per fer proves gratuïtes del nivell de glucosa a la sang.

A banda de difondre bons hàbits alimentaris per a la prevenció de la Diabetis, l’objectiu del Dia Mundial és fer visible l’existència de la malaltia i detectar a totes aquelles persones que la pateixen però que encara no han estat diagnosticades. Es calcula que durant aquest dimarts, un centenar de persones es faran la prova de glucosa.

Sota el lema «Educar per protegir el futur» es recomana un estil de vida saludable sense adiccions, amb més esport i un consum més alt de fruita i verdures en front dels menjars processats. Mútua Terrassa també ha organitzat una taula rodona amb experts per parlar de la diabetis, del tractament i de la prevenció, i un taller d’alimentació sana, des del servei d’Educació Terapèutica en Diabetis.