PSC: “L’acord entre els socialistes i el Govern de la Generalitat potenciarà el Vallès Occidental”

El Grup Parlamentari Socialista i Units per Avançar ha arribat a un acord amb el Govern de la Generalitat per aprovar el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2024. Les prioritats de l’acord són l’educació, l’habitatge, la seguretat i la sequera.

En termes d’habitatge, durant l’any 2024 s’incorporaran al voltant de 4.000 habitatges nous al parc de lloguer social de Catalunya. En educació, s’ha acordat destinar 7.435 milions d’euros al Departament d’Educació, el què suposa un creixement del 10% del pressupost respecte al de l’any 2023. En aquest acord també compta amb la inversió de 5 milions d’euros al pla de xoc per a la climatització de 100 centres educatius, entre els quals es troben les escoles de Castellbisbal. El PSC i la Generalitat també han acordat pal·liar el dèficit històric pel que fa a unitats judicials amb la implementació d’un total de 25 jutjats, un a Rubí.

Segons els socialistes, la sequera és un tema absolutament primordial. Per aquesta raó han acordat destinar 120 milions d’euros més a subvencions adreçades als ens locals per l’abastiment d’aigua. A més, els socialistes també proposen incrementar en 144 milions d’euros el pressupost del departament de Salut destinat a l’àmbit de l’atenció primària i la salut comunitària. Els pressupostos també contemplen redactar el pla funcional d’un nou hospital comarcal que doni servei als municipis de Sant Cugat, Castellbisbal i Rubí. Aquesta nova infraestructura permetrà realitzar a Rubí tractaments com a cirurgies majors i menors gràcies als seus quatre quiròfans, hospital de dia o urgències sense necessitat de desplaçar-se a hospitals propers d’altres municipis.

Alguns dels projectes presentats pel Grup Parlamentari Socialista als acords amb la Generalitat tenen una incidència directa al Vallès Occidental per exemple la contractació d’un estudi de viabilitat pel projecte ferroviari del túnel d’Horta, així com analitzar altres opcions de millorar la connexió del Vallès amb Barcelona. “Les línies de Ferrocarrils de la Generalitat ja no admeten més freqüències, i és necessari que la població del Vallès pugui desplaçar-se amb més rapidesa a l’àrea metropolitana”, ha declarat la diputada al Parlament i primera secretària del PSC Vallès Oest Eva Candela.

A Terrassa, també es preveu una assignació de fons per l’ampliació del Parc Audiovisual de Catalunya.

[Foto: PSC]