Publiquen un estudi de Mútua Terrassa que recomana l’ús restrictiu de l’episiotomia

El servei de ginecologia i obstetrícia de Mútua de Terrassa ha aconseguit publicar en una prestigiosa revista del sector un article sobre l’ecografia de sòl pelvià i el part. El document analitza la relació existent entre l’episiotomia, la incisió en el perineu de la dona per facilitar el naixement, i les lesions del múscul elevador que en poden resultar. La conclusió és que s’ha de fer un ús restrictiu d’aquesta tècnica.

Les disfuncions del sòl pelvià tenen una prevalença molt elevada en la població, causant problemes d’incontinència dels que sovint no se’n parla per vergonya i por. La utilització de l’ecografia tridimensional ha ajudat a entendre què passa en cada cas i a buscar la millor solució.

A més, posa de manifest la importància del seguiment a fer en cada pacient i com actuar de forma preventiva.

El cas de la Joana és un exemple. Després de dos anys de patir incontinència urinària per esforç, es va decidir a explicar el seu problema. L’ecografia va permetre veure’n l’abast i trobar una solució que, en el seu cas, ha estat la col·locació d’una malla mitjançant una intervenció ràpida i senzilla.

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa fa 20 anys que practica aquest tipus d’ecografia i és un precursor en aquest canvi de tendència a nivell nacional.