Puigneró coneix el potencial aeroespacial de la facultat terrassenca de la UPC

El conseller en funcions de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i la Directora General de Societat Digital, Joana Barbany, van visitar per una sessió de treball el passat divendres 29 de gener, l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la Universitat Politècnica de Catalunya • Barcelona Tech (UPC).

El rector de la UPC, Francesc Torres, i el director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, van acompanyar al conseller i la directora general en la seva visita. Així van poder conèixer, de la mà dels professors Miquel Sureda, David González i Marcel Macarulla, el potencial de l’Escola en la realització de projectes de microsatèl·lits (CubeSats) i els recursos de què disposa en algunes de les tecnologies emergents, com ara la fabricació additiva.

Tal com va expressar durant la visita el director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, “el país compta amb una universitat com la UPC per ajudar a posicionar Catalunya en l’àmbit aeroespacial. En aquest sentit, l’ESEIAAT aporta, d’un costat, els professionals de l’enginyeria altament qualificats per assumir els reptes industrials i tecnològics que implica l’enlairament de la indústria aeroespacial catalana. D’altra banda, el coneixement científic i tecnològic dels nostres investigadors i investigadores, i la transferència dels resultats de l’R+D a les empreses són també un valor a disposició del desenvolupament d’aquest sector al país.”