Puja la nota de tall en deu titulacions impartides a Terrassa, baixa en dues i es manté en la resta

Els alumnes que han de començar la universitat el mes que ve no han sabut fins avui, un trenta dies després de la selectivitat més atípica de la història, en quins estudis i centre tenen plaça. Aquest dijous s’han publicat les notes de tall i presentat els resultats de la preinscripció universitària. Només en dues de les disset titulacions que s’ofereixen a Terrassa baixa la nota de tall: de la Cinema a l’ESCAC i la de Màrqueting i Comunicació Digital a l’Euncet. La resta, o puja o es manté en el cinc.

L’Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials és, com va essent habitual, la titulació amb la nota més alta a la ciutat: 12,586, gairebé quatre dècimes més que l’any passat. També pugen la de les enginyeries en Vehicles Aeroespacials, que s’acosta al 12 amb un 11,914, sis dècimes més, la de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte, fins el 10,242 i el grau en Disseny, Animació i Art Digital, un 9,692. En canvi, baixa dues dècimes, fins al 9,650, la nota del grau en Cinematografia de l’ESCAC.

Ja per sota de vuit els graus en Infermeria, amb un 7,894, i el d’Òptica i Optometria, un 7,167, un punt i mig més que l’any passat. Les titulacions d’Enginyeria Industrial tenen un 6,380 i el grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs un 6,106 davant del 5 justet del curs passat. Cal entre un 5 i un 6 per estudiar el grau en Multimèdia, l’Enginyeria en Tecnologies Industrials i el grau en Màrqueting i Comunicació.

Es mantenen en el 5 pelat els graus en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució a l’Escodi, Teràpia Ocupacional a l’Escola d’Infermeria, Administració i Direcció d’Empreses a l’Euncet i l’Enginyeria en Sistemes Audiovisuals a la UPC.

Si en tot el sistema universitari català l’any passat només una carrera, el doble grau de Física i Matemàtiques, tenia una nota de tall més alta de tretze, ara en són set. S’hi afegeixen Matemàtiques, el doble grau d’Enginyeria Informàtica amb Matemàtiques, Medecina i la triple titulació en Filosofia, Política i Economia. L’Enginyeria en Tecnologies Aeroespacials de Terrassa apareix en la la vintena posició.