Punt final per a un futbol territorial que haurà de decidir en referèndum si es produiran o no ascensos i descensos

La Federació Catalana de Futbol (FCF) dona per acabada la temporada per a totes aquelles competicions que estan sota el seu paraigua, és a dir, el futbol territorial (des de Primera Catalana i Preferent Femenina en avall) i de base, després de la comissió executiva celebrada aquest dimarts.

Queden exempts, doncs, les categories estatals, en mans de la Federació Espanyola (RFEF), com són la Tercera Divisió, la Primera Nacional Femenina i la Divisió d’Honor Juvenil, on hi ha quatre equips egarencs implicats: el masculí i femení del Terrassa FC, el CP San Cristóbal i la UFB Jàbac i Terrassa. Tal i com vàrem informar fa uns dies, l’únic implicat seria el conjunt de Xevi Molist, que hauria de disputar un play-off d’ascens. La proposta de l’ens federatiu és que no baixi cap equip, però la viabilitat o no dependrà de les autoritats sanitàries.

Aquest dijous es farà oficial, però la FCF deixa en mans dels clubs l’última paraula. L’objectiu és que, tot i donar-se per acabada la competició, sí que hi haurà ascensos i descensos en totes les categories, una opció diferent a la que vol la RFEF per als seus campions. La pilota està en la teulada dels clubs catalans, que hauran de decidir qui puja i qui baixa o, per contra, donar la temporada per nul·la i començar de nou al setembre amb els mateixos equips implicats.