«Putu any», un himne indie dels temps de pandèmia cantat i compost per la terrassenca Aida Giménez

L’egarenca Aida Giménez és la cantant i compositora del grup Guineu, els responsables d’una cançó que apunta a convertir-se en icònica d’aquests temps de coronavirus: «Putu any».

La cançó s’ha publicat tot just fa 15 dies, però dues setmanes han sigut suficients per convertir-la en un èxit: el videoclip frega les 3.000 visualitzacions a YouTube, mentre que l’emissora pública iCatFM va escollir el tema com a «cançó de la setmana». Una acollida que ha sorprès fins i tot la seva autora per com ha anat tot de ràpid.

La pandèmia ha convertit el 2020 en un any més que odiat i aquest sentiment es converteix en cançó a través d’una sonoritat més suau de l’habitual en els Guineu. Aquest detall és clau, perquè el conjunt es troba en plena preparació del que serà el seu primer disc d’estudi, previst per l’any vinent, i de moment asseguren que «Putu any» quedarà fora de l’àlbum.

El videoclip de «Putu any», realitzat de manera casolana per Cristina López i l’Aida Giménez, reflecteix la incomoditat del 2020 a través d’imatges clàssiques de malastrugança com un gat negre o un brindis amb aigua.