‘Quàlia’, escultures de sensacions i vivències de Tània Font a LaFACTORIA

Quàlia és el concepte llatí que vol expressar la vivència personal i subjectiva de les coses. Aquest és el nom que ha escollit l’escenògrafa i escultora Tania Font per l’exposició que ha inaugurat aquest dijous. L’acte ha comptat amb la presència del reconegut director de cinema i escenògraf, Lluís Danés.

Font és una artista multidisciplinar que treballa tant amb el dibuix com a la pintura, l’escultura, el gravat  o la joieria. A més, en els últims vint anys, la seva trajectòria professional l’ha portat a treballar en nombrosos projectes d’escenografia per al teatre i la televisió, així com també en la realització d’escultura científica hiperrealista per a museus.

Amb les obres que ha portat a Terrassa, l’artista de Palamós vol fer palès a través de les escultures les emocions dels individus que es troben en un moment de crisi, de trencament vital, però també de la posterior recuperació.

Les seves escultures mostren un ampli ventall mental i emocional, i ho fan des d’un punt de vista personal, femení, però no especialment de gènere -afirma. Un diàleg de les emocions de la construcció i la deconstrucció, centrant-se en la figura humana. Fins al proper 2 d’octubre Espai La Galeria de la Factoria Cultural de Terrassa acollirà la mostra, produïda per espaiGdart.