Quatre associacions es fan càrrec dels horts urbans de Can Casanovas

Un terreny de més de 16.000 metres quadrats es convertirà, en les properes setmanes, en horts urbans. Els gestionaran quatre entitats de la ciutat després que l’Ajuntament els cedís la finca de Can Casanovas, a tocar del polígon de Can Parellada. Fins ara en aquest espai s’hi conreaven horts municipals, però de manera individual. Ara el model ha canviat i el consistori vol que se n’ocupin associacions amb un projecte al darrera.

De moment hi ha instal·lada una xarxa de reg amb comptadors, un tancat i rètols informatius. Ara falta posar-s’hi a treballar.

Can Casanovas s’incorpora, d’aquesta manera, al programa ‘Conreant Terrassa’ que, des de l’any 2013, facilita la creació d’una xarxa ciutadana d’espais verds a l’interior de la ciutat. Aquí hi treballaran els Amics de l’aixada dels horts de Can Casanovas, l’Associació Terrassenca d’agroecologia urbana, l’Associació de veïns de La Cogullada i L’hortet de Can Palet. En total, 76 famílies. A principis d’estiu esperen recollir els primers fruits.