Quatre centres terrassencs s’emporten el reconeixement dels Premis Nous Professionals

La CECOT acull l’entrega de la 13a edició dels Premis Nous Professionals que busquen promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu dels alumnes de Cicles Formatius i de Programes de Formació i Inserció. En total s’han presentat 91 proejctes de 14 municipis de la demarcació de Barcelona i de 26 centres educatius. Terrassa s’ha emportat quatre reconeixements. En els parlaments s’ha destacat la necessària col•laboració entre la formació i l’empresa per un teixit empresarial sostenible.

En la categoria de Projecte d’empresa de Cicle Formatiu de Grau Superior, el premi ha estat pel projecte 3 pams, una cooperativa de treball d’integaració social sorgida de l’Institut Cavall Bernat de Terrassa. El segon premi ha estat per Escape Room, una experiència innovadora de Granollers i el tercer lloc per a Gymkama Travel, un viatge amb intriga i diversió familar, també de l’Institut Cavall Bernat de Terrassa. En aquest apartat hi hagut una menció especial per A todo Karts, de Ripollet. Un complex d’oci amb circuït de Karts i motocicletes elèctriques respectuós amb el medi ambient. Pel què fa al Projecte d’empresa de Cicle Formatiu de Grau Mitjà, el guardó ha estat Innova Lignum de Manresa, la construcció d’una aula de fusta autosostenible de 52 metres quadrats i un sol pis, adaptada a l’entorn i amb un impacte ambiental i consum energètic mínim.

El segon premi ha estat per Centre de Dia Bon Viure adaptat per a persones sordes, de l’Institut Montserrat Roig de Terrassa. I una menció especial ha estat per Riding in Japan una marca de moda inspirada en diferents països, sorgida del Centre de Formació Creatiu i Tècnic de Sabadell. Pel què fa al Projecte de Creativitat Artística el guanyador ha estat Dystopia de Sabadell, una col•lecció de moda que agafa com a referent la cultura de la ciència-ficció. La menció en aquesta categoria ha estat per Cuina Pompidor de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa, aprofitant la Fira Modernista d’aquest any els alumnes de Disseny d’elements d’espectacles han fet una versió mecànica per a teatre de les conegudes cuines econòmiques.

En l’apartat del Programa de Formació i Inseció, el guanyador ha estat el projecte Solar Skate de l’Institut de Montcada i Reixac, un redisseny del tradicionat Skate, amb bateries ecològiques i una versió millorada dels què s’han fet fins ara. En aquest apartat hi hagut una menció especial per a Chicken Tractor de l’Escola Agrària de Santa Maria del Vallès, de Lliça de Vall. Un projecte de galliners mòbils que acaba amb les plagues no desitjades reduïnt l’ús de productes químics.Els Premis Nous Professionals compten amb el suport de totes les administracions, el Consell de la Formació Professional, dels sindicats, la Cambra i la mateixa CECOT.