Qui som

Una empresa especialitzada en comunicació

La Societat Municipal de Comunicació de Terrassa (SMCT) és l’empresa de titularitat municipal que gestiona els mitjans de comunicació públics de la ciutat i també el Cinema Catalunya.

Som una plataforma de mitjans audiovisuals fermament consolidada en el panorama comunicatiu de Terrassa a través de 4 canals: televisió, ràdio, Internet i cinema. Un grup multimèdia, amb un equip de més de 30 professionals, que treballa per garantir el dret a la informació a tota la ciutadania. La proximitat, el rigor, la pluralitat i el respecte a la diversitat són els nostres trets distintius.

Els òrgans de gestió de la SMCT són el Consell d’Administració i la Junta General.

• Membres del Consell d’Administració:

• Rosa Boladeras Domingo, presidenta
• Ona Martínez Viñas, vicepresidenta
• Miquel Pérez Almudaina, Conseller Delegat
• Joan Salvador Fabregat, vocal
• José Julio Díaz Salinas, vocal
• Jordi Rueda Muñoz, vocal
• Daniel Pinto Bausela, vocal
• Isidro Colás Castilla, vocal

• Reglament dels serveis municipals de comunicació audiovisual, aprovat en el pla de l’Ajuntament de Terrassa del 26 de maig de 2016 i publicat al BOPB el 5 d’agost de 2016 – Llegiu-lo aquí.

• La Societat Municipal de Comunicació de Terrassa (SMCT) està al web de transparència de l’Ajuntament de Terrassa – Llegiu-lo aquí.

Connecta amb el pols de la ciutat

Aquest és el portal de la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, una eina dinàmica i útil per estar informat en qualsevol indret i en tot moment dels esdeveniments més importants de la ciutat. A través d’aquest enllaç podreu accedir tant al nostre diari digital, com també als webs de Canal Terrassa Vallès, del 95.2 Ràdio i del Cinema Catalunya. La secció d’ACTUALITAT us permet estar informats en tot moment de les notícies i els esdeveniments locals més destacats. Inclou notícies en format de vídeo que es van actualitzant al llarg del dia, així com una secció permanent d’entrevistes i reportatges.

El primer diari digital de la SMC va ser l’e-newsterrassa.com, que va aparèixer el 2 de maig de 2005. Després de més de tres anys en funcionament, es va decidir obrir una nova etapa en aquest camp amb un diari molt més adaptat a les noves tecnologies i a la realitat digital.

La secció de TELEVISIÓ i RÀDIO us ofereixen tota la programació de Canal Terrassa Vallès i del 95.2 Ràdio, amb informació sobre els espais i els seus presentadors i la possibilitat de visionar els programes més destacats. També podeu participar aportant-hi els vostres comentaris.

La secció de CINEMA comprèn la cartellera del Cinema Catalunya, amb la fitxa de totes les pel·lícules, així com també informació sobre cicles, sessions i altres activitats que s’hi realitzen.

La secció SMC us informa sobre l’empresa que gestiona els mitjans de comunicació de la ciutat i neix com una aposta clara per l’ús de les noves tecnologies com a eina d’informació ciutadana.

Equip

  • Actualitat: Marta Anyé i Antoni Bernabé
  • Televisió i Ràdio: David Marcet
  • Direcció tècnica: Ricardo Revaliente
  • Cinema: Maite Piqueras i Ramon Vilajosana
  • I tot l’equip d’informatius de la SMCT

La televisió més pròxima als terrassencs/ques

​Canal Terrassa és la televisió pública local que emet per TDT i en HD a través del canal 45 a tota la comarca del Vallès Occidental. Es va fundar el 17 de gener de 1986 amb el nom de TVT. Aquest naixement va ser fruit de la coincidència entre la voluntat política i l’interès d’un grup de terrassencs per crear un nou mitjà de comunicació local. Iniciar una televisió pública local oberta a tota la ciutat i que garantís el dret a la informació de tota societat democràtica.

És una televisió de servei que dóna molta importància als continguts. Amb la proximitat com a eix vertebrador, Canal Terrassa ofereix 24 hores diàries de programació. Aquesta prioritza la informació local, amb dues edicions de notícies de dilluns a divendres i una altra els caps de setmana. També hi destaquen els espais d’entrevistes, participació, esports i debats, amb una gran presència d’entitats diverses de la ciutat.

Canal Terrassa forma part de la Xarxa de Televisions Locals, organisme que agrupa més de 65 televisions locals de tot Catalunya.

En analògic, s’ha pogut sintonitzar des dels inicis a través del canal 36 de l’UHF i actualment, ja aemetent només en TDT, es pot veure a través del canal 45 a tota la demarcació del Vallès Occidental. Terrassa, juntament amb els municipis de Viladecavalls, Ullastrell, Sant Llorenç Savall i Vacarisses integra el Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Pública Terrassa-Vallès Oest, que gestiona aquest nou canal de TDT.

La televisió municipal de Terrassa ha estat guardonada en diverses ocasions amb premis de prestigi en l’àmbit de la comunicació, que atorguen una garantia de qualitat a la nostra feina. Destaquen el Premi Miramar com a millor televisió local; el Premi Miramar com a millor programa d’entreteniment per “Mans”, el 2006, i el Premi TAC per “Ingràvids”, l’únic programa de televisió dedicat al món de la dansa a Catalunya.

95.2 Ràdio: totes les veus de la ciutat

L’emissora municipal de Terrassa va inaugurar les seves emissions el 27 de febrer de 1998, amb el nom de Terrassa FM – COM Ràdio. L’any 2000 va passar a denominar-se Ràdio Municipal de Terrassa-95.2 FM. Forma part de la xarxa d’emissores locals consorciades amb la Xarxa.
Emetem per la freqüència 95.2 de la FM, les 24 hores del dia, tots els dies de l’any.

Els objectius d’aquest mitjà són:

  • Oferir una programació radiofònica molt centrada en la informació, la participació i la potenciació de la identitat cultural i social de la ciutat.
  • Contribuir a la normalització de la llengua catalana en l’àmbit dels mitjans de comunicació, sense ignorar la realitat sociolingüística de Terrassa, en la qual la llengua castellana hi té un pes molt important.
  • Difondre com a valors propis el rigor informatiu, la pluralitat, el respecte a la diferència i a la llibertat, la defensa dels drets humans, el coneixement de la diversitat cultural i social de la ciutat i la solidaritat.
  • Contribuir a potenciar el coneixement de les activitats de tota mena que es realitzen a Terrassa: política, activitat municipal, esport, cultura, activitats cíviques i socials, indústria i comerç, ensenyament i universitat…

La programació de producció local se situa en una mitjana de 6 hores diàries. Notícies, música, esports i entreteniment constitueixen la seva fórmula radiofònica. Entre els programes propis, destaquen el “Jazz Club” una producció que s’emet des de per més de 100 emissores de la Xarxa; el “Submarí”, un espai d’entreteniment presentat per Mariona Tomàs i el “Primera Hora”, un programa informatiu amb Francesc Novell i Oriol Carreras. De temporades anteriors, també destaca el programa “Pren-t’ho com vulguis”, presentat per Oriol Carreras, que va rebre el Premi Rosalia Rovira d’Emissores Municipals atorgat per la Diputació de Barcelona el 2005. Les transmissions esportives també són estendards de l’emissora.

Un cinema d’autor

El Cinema Catalunya es troba al número 9 del carrer de Sant Pere i disposa de dues sales. El cinema està obert de dimecres a diumenge, amb tres sessions diàries, i destina les tardes del dilluns i dimarts i els matins de tota la setmana per a portar a terme els cicles i les diferents activitats que acull.

El Cinema Catalunya és un equipament gestionat per la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa i és l’únic que es troba ubicat en el centre històric de la ciutat.

La programació se centra en l’estrena de pel·lícules d’autor, amb l’objectiu d’apropar al públic propostes cinematogràfiques que difícilment arriben a les sales comercials. Així mateix, les dues sales del cinema acullen diverses activitats i cicles com projeccions per escolars, Setmana del Medi Ambient, Cinefòrum les dones, Tardor i Primavera solidària, Cinema + 60, El cinema i la mort o Cinema espiritual. També es porten a terme les projeccions de festivals com Baumann. Festival de curtmetratges, BASE Film Festival o el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic.

cinema catalunya