Ràdio Municipal Terrassa

25 ANYS de la Ràdio Municipal de Terrassa

95.2 FM: totes les veus de la ciutat

L’emissora municipal de Terrassa va inaugurar les seves emissions el 27 de febrer de 1998, amb el nom de Terrassa FM – COM Ràdio, a les instal·lacions del carrer Galileu. L’any 2000 va passar a denominar-se Ràdio Municipal de Terrassa-95.2 FM. Forma part de la xarxa d’emissores locals consorciades amb la Xarxa i el 2003 estrena nova ubicació al complex de la Farinera.

Emetem per la freqüència 95.2 de la FM, les 24 hores del dia, tots els dies de l’any.

Els objectius d’aquest mitjà són:

  • Oferir una programació radiofònica molt centrada en la informació, la participació i la potenciació de la identitat cultural i social de la ciutat.
  • Contribuir a la normalització de la llengua catalana en l’àmbit dels mitjans de comunicació, sense ignorar la realitat sociolingüística de Terrassa, en la qual la llengua castellana hi té un pes molt important.
  • Difondre com a valors propis el rigor informatiu, la pluralitat, el respecte a la diferència i a la llibertat, la defensa dels drets humans, el coneixement de la diversitat cultural i social de la ciutat i la solidaritat.
  • Contribuir a potenciar el coneixement de les activitats de tota mena que es realitzen a Terrassa: política, activitat municipal, esport, cultura, activitats cíviques i socials, indústria i comerç, ensenyament i universitat…

La programació de producció local se situa en una mitjana de 6 hores diàries. Notícies, música, esports i entreteniment constitueixen la seva fórmula radiofònica. Entre els programes propis, destaquen el “Jazz Club” una producció que s’emet des de per més de 100 emissores de la Xarxa; el “Submarí”, un espai magazin presentat per Mariona Tomàs; Primera Hora, amb Francesc Novell; el clàssic esportiu Àrea de Joc; i nous formats com Fora de Programa, entre d’altres. De temporades anteriors, destaca el programa “Pren-t’ho com vulguis”, presentat per Oriol Carreras, que va rebre el Premi Rosalia Rovira d’Emissores Municipals atorgat per la Diputació de Barcelona el 2005. Les transmissions esportives també són estendards de l’emissora.