Quinze espais municipals incorporen un aparell per atendre persones amb dificultats auditives

La Lina és una de les usuàries del Casal Anna Murià. Porta audiòfon i les mesures preventives de la Covid li dificulten la comprensió en les converses. Amb la mascareta no pot seguir amb els llavis el que diu el seu interlocutor. I les mampares fan de barrera i disminueixen força el nivell del so.

Ara ho té una mica mes fàcil en diversos espais municipals. I és que l’Ajuntament ha comprat quinze aparells que emeten un senyal magnètic que l’audiòfon reconeix i així l’usuari rep el so de manera amplificada.

Aquests quinze bucles magnètics s’han distribuït en espais on hi ha atenció directa amb la ciutadania, fàcilment identificables amb un distintiu. Són als espais turístics municipals, les oficines d’atenció ciutadana dels districtes 2, 4, 5, 6 i de l’àrea de territori, la seu de Serveis Socials, l’Oficina d’Habitatge i l’edifici Els Telers. Fa uns anys ja en va instal·lar un a la placa Didó.

Els bucles magnètics són portàtils, de manera que es pot canviar molt fàcilment d’un taulell a un altre. Duen una bateria que li dóna una autonomia de sis hores. L’abast de l’aparell és d’un metre i mig.