Ragna Debats, triple campiona del món de curses de muntanya, millor esportista del 2018

Ragna Debats ha posat la cirereta als èxits esportius d’aquest 2018 amb el premi Millor Esportista de Terrassa Trofeu Lluís Francino i Riera, que ha recollit aquest divendres al Teatre Principal. La corredora de curses de muntanya agafa el relleu de Paula Leitón i se suma a la nòmina d’esportistes femenines que han guanyat aquest prestigiós guardó en les darreres edicions.

Debats, que la setmana vinent complirà 40 anys, es va proclamar triple campiona mundial. Va guanyar la Copa del Món d’Skyrunning Overall i també es va fer amb el títol mundial de Trail i Skyrunning Ultra, a més d’aconseguir el subcampionat del Món de curses en raquetes de neu.

Aquest any el waterpolo ha rebut una triple estatueta. Dídac Cobacho, després del gran paper del seu equip amb els subcampionats en les competicions estatals, ha estat premiat com a millor Entrenador. El també jugador del CN Terrassa Bernat Sanahuja s’ha portat el de Promesa i Rafa Aguilar el de Dedicació al Món de l’Esport.

Tres dels guardons més importants han estat repartits en diferents disciplines. L’Handbol Terrassa, per la promoció d’aquest esport a la ciutat, ha rebut el de millor Entitat. La gran campanya del San Cristóbal, amb l’ascens a la Tercera Divisió, ha estat reconeguda amb el premi a l’Equip de l’Any, mentre que Josep Flores, president del Club d’Escacs Terrassa els darrers 25 anys, ha recollit la distinció com a Dirigent.

L’haltera Patricia Damaris Sosa ha rebut el d’Esportista Màster, el Club Egara ha estat distingit en la categoria d’Organització d’Esdeveniments Esportius per l’EXIN Masters World Cup i la Cursa de les Ciutats, a la millor Organització d’Esdeveniments Solidaris.

José Antoni Marí i el programa Young Athletes de l’Escola Crespinell han estat distingits en les categories d’Esport Adaptat per a Persones amb Discapacitat Física i Intel·lectual, respectivament, Cicles Morenito ha estat premiat pel seu Suport Econòmic al món de l’esport i l’Escola Delta s’ha emportat la fita a l’Esport Escolar. Prodis ha estat reconegut de manera especial per la tasca de la seva secció de bàsquet.

Més de 600 persones han presenciat la gala, presentada pel periodista d’aquesta casa, David Marcet, i amenitzada pel còmic i monologuista Tomás García.

Ragna Debats ha recollit el guardó de mans de l’alcalde, Alfredo Vega