PresentaciÓ Llibre Ramon Guinjoan

Ramon Guinjoan presenta ‘Una vida polifacètica’ a l’Ateneu Terrassenc

Ramon Guinjoan ha presentat aquest dimarts el llibre de records Una vida polifacètica. L’obra recopila  records que van des de l’infantesa fins a l’edat adulta. És el que es coneix com a  llibre de la vida . 

l’Ateneu Terrassenc ha estat el lloc escollit per fer-ne la presentació a càrrec del Santi Rius que ha estat qui ha recopilat els records del Ramon i qui li ha donat forma.

Una vida polifacètica ultrapassa l’àmbit privat  i passa a ser una crònica que conté algunes anècdotes i situacions viscudes poden semblar dignes d’una pel·lícula.

En el llibre s’hi pot descobrir com el motor d’un submarí alemany que va servir per donar electricitat a la fàbrica Sala i Badrines a la post-guerra. A més el protagonista va passar de voler ser aviador a convertir-se en agent especial de la cinquena flota dels EEUU. També relata  com va participar en la constitució del primer cos de bombers provincial o la seva etapa de submarinista. A més, explica com Ramon Guinjoan va forjar la primera tenda de Terrassa on es van vendre texans rentats a la pedra, can Guim, al carrer Font Vella.

 Des de l’Associació El Llibre de la Vida segueixen treballant per preservar els records de les persones.

[Foto: Associació El Llibre de la Vida]