Ramon Rami, de l’HUMT, presidirà el Congrés Internacional de Càncer de Pulmó

El doctor Ramon Rami, cap clínic del servei de cirurgia toràcica de l’Hospital MútuaTerrassa, presidirà el Congrés Internacional de Càncer de Pulmó que se celebrarà al setembre a Barcelona. Rami ha liderat la guia clínica internacional de classificació de càncer de pulmó, un manual de referència que s’està utilitzant a tots els hospitals del món.

L’esdeveniment preveu una afluència de 7.500 professionals, provinents d’un centenar de països d’arreu del món, que abordaran els darrers avenços científics relacionats amb la prevenció, la diagnosi i el tractament dels diversos tipus de càncers toràcics.

La primera causa de càncer de pulmó continua sent el tabac, seguit per les radiacions i els productes tòxics com l’amiant. Malgrat les campanyes antitabac, continua augmentat la incidència del càncer de pulmó i la principal lluita ara aconseguir reduir-ne la mortalitat.

El Congrés Internacional de Càncer de Pulmó tindrà lloc entre el 7 i el 10 de setembre i tots els membres del servei se cirurgia toràcica i pneumologia de Mútua hi presentaran ponències i treballs.