Marià Galí anuncia que no optarà a presidir la Cambra i lloa la candidatura de Ramon Talamàs

Ramon Talamàs i Jofresa (Terrassa, 1951) es presenta com a candidat a presidir la Cambra de Comerç i Indústria de la demarcació de Terrassa en les properes eleccions que tindran lloc entre el 2 i el 8 de maig.

Talamàs explica que compta amb una dilatada trajectòria professional i empresarial que avala la seva capacitat de gestió, i un reconegut compromís social mitjançant la seva participació activa en entitats com el Banc dels Aliments, de la que n’és subdirector voluntari actualment. Afegeix que compta amb un ampli nombre d’adhesions i suports que consideren que el seu ampli bagatge, fruit de l’experiència en diferents sectors empresarials, la motivació que sent i el moment professional en el que es troba, són un valor positiu per desenvolupar els eixos estratègics de la Cambra de Comerç de Terrassa, obrint una nova etapa i amb un ple renovat.

Llicenciat en Ciències Econòmiques per l’UAB i diplomat en Direcció Comercial per ESADE, és també Censor Jurat de Comptes i compta amb un PADE d’IESE. El seu tarannà l’ha dut a cursar el Grau de Ciències Socials per l’UOC als seus seixanta-set anys. Ramon Talamàs va iniciar la seva trajectòria a l’empresa familiar TEXBA, dins del sector tèxtil, on durant deu anys va desenvolupar diferents tasques i funcions, la darrera d’elles com a cap administratiu i financer. L’any 1980 s’incorpora a Banc de Sabadell i tres anys més tard deixa el seu càrrec com apoderat de la OP de Terrassa per entrar a Cirsa Compañía de Inversiones, SA arribant a desenvolupar tasques de conseller delegat en els dotze anys que va formar part de la companyia. Entre els anys 1996 i 1998 esdevé director general de Figueras International Seating SA i promou i assessora financerament en projectes de diferents sectors com el de l’oci cultural o l’immobiliari fins que s’incorpora a Congelats Reunits “la Sirena” com a conseller delegat. L’any 2006 Atrian Bakers, SL li confia la direcció general fins que el 2010 Talamàs s’incorpora com a director general a Audens Food, SA, un grup industrial alimentari amb cinc plantes industrials i cinc-cents setanta-cinc empleats, on finalitza la seva carrera professional el 2017.

Ramon Talamàs continua formant part del Consell d’Administració d’Atrian Bakers i del Pàrking del Vapor Ventalló a Terrassa. La seva experiència i coneixements en l’àmbit financer i fiscal, la seva proactivitat en l’impuls dels sectors empresarials i una actitud crítica amb les males praxis econòmiques que perjudiquin el creixement del benefici social, el van fer valedor per entrar a formar part del Comitè Executiu de la patronal Cecot, sota la presidència d’Antoni Abad, i esdevenir president del Club Cecot Financer Fiscal. La preocupació de Talamàs pel context social van ser l’origen de l’Informe d’anàlisi sobre la Renda Bàsica Universal que la Cecot va publicar el juny del 2018.

 

Marià Galí no es tornarà a presentar com a candidat
L’actual president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, Marià Galí, ha anunciat avui en un comunicat que renuncia a presentar-se com a candidat per a un nou mandat presidencial. Galí diu haver valorat pros i contres i al·lega motius personals i professionals per prendre la decisió.

La notícia té lloc hores després que l’economista Ramon Talamàs hagi fet pública la seva candidatura a presidir la Cambra de Terrassa en les properes eleccions el maig. El mateix Marià Galí reconeix que l’anunci de Talamàs ha contribuït ‘clarament’ en la seva decisió, ja que el considera un candidat amb ‘demostrada capacitat de gestió i lidertatge’.

L’encara president de la Cambra agraeix ha agraït la col·laboració rebuda per part tothom en els gairebé 13 anys que ha estat a la presidència. Finalment, ha mostrat la seva voluntat de continuar-hi col·laborant externament.