Ratxes de vent de 85 quilòmetres per hora a Terrassa

Protecció Civil de la Generalitat ha hagut d’activar l’alerta del pla Ventcat com a conseqüència dels episodis de vents forts de les últimes hores a bona part del territori.

Des d’aquesta passada mitjanit i fins el migdia de d’avui divendres un episodi de vent de ponent ha afectat les comarques del litoral, prelitoral central i Catalunya Central. El vent ha bufat fort a la nostra comarca, especialment de matinada i també a primera hora del matí, posant en risc la mobilitat i els desplaçaments a centres de treball i escolars.

Els cops és forts de vent a Terrassa s’han produït cap a quarts de cinc de la matinada amb una velocitat de fins els 85 quilòmetres per hora en sentit oest. Cap el matí, aquesta intensitat ha anat baixat a uns valors més normals.

Com a conseqüència d’aquestes fortes ratxes de vent, els Bombers de la Generalitat han hagut d’intervenir a Terrassa en 10 avisos, bàsicament per retirar part d’arbrat i mobiliari urbà de la calçada. No s’ha produït cap desgràcia personal. A més, molts contenidors d’escombraries, buits, s’han desplaçat dels llocs ubicats. Pel que fa a la comarca, els bombers han intervingut en un centenar de sortides, també bàsicament per actuar en l’arbrat i en el mobiliari urbà.