Raúl Navalón: “Treballarem sobre un projecte molt il·lusionant”

Il·lusió i passió. Són els dos sentiments que vol transmetre el nou responsable de la natació del CN Terrassa, Raúl Navalón, a la secció del club egarenc. Aquest barceloní de 38 anys, amb una dilatada trajectòria al CE Mediterrani primer com a nedador i després com a entrenador, ha estat presentat aquest dimarts a les instal·lacions de l’Àrea Olímpica.

Substitueix Eugeni López en el càrrec. El seu compromís és per a les properes dues temporades amb una tercera d’opcional, tot i que l’objectiu és allargar un projecte que ha de retornar el primer equip del CN Terrassa a l’elit estatal.

Navalón reconeix que necessitava un canvi d’aires i la figura d’Albert Puig ha estat clau en el seu aterratge a Terrassa. El Campionat d’Espanya i la Copa d’Espanya de Clubs del desembre són les primeres competicions de referència a preparar en els propers mesos.

Raúl Navalón 5

Raúl Navalón, amb el president del CN Terrassa, Joan Herrera, en la presentació d’aquest dimarts

Una vida lligada al Medi

El nou responsable de la secció de natació del CN Terrassa va néixer el 20 de març de 1984 a Barcelona. Com a nedador va ser internacional en categoria júnior i absoluta, va aconseguir set medalles en campionats d’Espanya júnior i nou en absoluts. A més, va ser tercer en la Copa d’Espanya de Clubs de Natació en dues ocasions.

La seva trajectòria com a tècnic va arrencar l’any 2008 al CN L’Hospitalet, club en què va exercir durant dues temporades com a entrenador dels equips benjamí i prebenjamí. Posteriorment va incorporar-se al CE Mediterrani, entitat on ha treballat fins ara i on ha anat pujant graons fins arribar al primer equip.

Del 2019 al 2022 Navalón ha estat el tècnic del conjunt absolut del Medi. El 2020 va ser subcampió a la Copa d’Espanya de Clubs i dos dels seus nedadors, Joan Ballester i Alberto Lozano, han competit habitualment amb la selecció espanyola.