Reacció immediata a la presó de Sánchez i Cuixart a base de protestes, cassolades i pintades

A quarts de deu de la nit es coneixia la decisió de la jutgessa d’enviar a presó incondicional als presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart. Estaven acusats de sedició per haver cridat la ciutadania a mobilitzar-se, el 20 de setembre, a les portes del Departament d’Economia mentre era escorcollat per la Guàrdia Civil.

Coneguda la noticia la reacció popular no s’ha fet esperar. Alguns, des de casa, han recuperat les cassolades, aquest cop picant amb més força que mai. D’altres, alguns centenars, s’han aplegat al Raval de Montserrat, davant de l’Ajuntament, amb olles, cassoles i altres estris de cuina, també per fer soroll.

Aquest matí, passada ja una nit a la presó, han aparegut pintades demanant la llibertat per als presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. S’han pogut veure, per exemple, a l’oficina central de Correus i també a diversos punts de la carreteres d’Olesa, Montcada i Martorell.

L’enviament a presó dels màxims dirigents de l’ANC i Òmnium coincideix amb el termini que havia posat el president espanyol al català per aclarir si, dimarts passat, havia proclamat o no la República de Catalunya. Ara el Govern té fins dijous per renunciar al procés d’independència. Si no ho fa, l’executiu de Mariano Rajoy començarà a aplicar, de forma oficial, l’article 155 de la Constitució.

La Sub-direcció General de la Inspecció d’Educació ha hagut de sortir al pas de les acusacions d’adoctrinament en els centres educatius que ha fet un inspector. En un comunicat emès aquest dimarts la inspecció reconeix, diuen “l’excel·lent tasca realitzada pels docents i pels centres d’ensenyament”. Fa mesos que el govern espanyol també parla d’adoctrinament a les escoles.