Reaccions als resultats electorals del 26M

Després de les eleccions del 26-M arriben les reaccions, no només polítiques sinó també d’altres àmbits. El president de la patronal CECOT, Antoni Abad, ha qualificat de ‘revolucionaris’ els resultats de diumenge. Abad respecta la configuració que pugui haver en el nou govern municipal, però demana diàleg.

La Cambra de Comerç de Terrassa espera que el nou govern municipal vetlli pels interessos econòmics de la ciutat. Especialment, ha dit el seu director-gerent, Josep Prats, en quatre eixos: el comerç, l’impuls industrial, les infraestructiures i la mobilitat i l’encaix de Terrassa a l’entorn metropolità. Prats també ha reconegut la sorpresa dels resultats de diumenge.

Comissions Obreres confia que Jordi Ballart tiri endavant un programa de govern social i progressista. El seu secretari general al Vallès Occidental i la Catalunya central, Enrique Rodríguez , assegura que estaran a l’aguait que es tirin endavant les polítiques que necessita la ciutat. Rodríguez no entra a valorar Si Tot per Terrassa ha de governar en solitari o en coalició amb Esquerra. Això si, celebra que els republicans hagin pujat però lamenta la pèrdua de suport de les esquerres amb la desaparició de Terrassa en comú de l’Ajuntament.

Un dels debats que hi va haver durant la campanya electoral la va organitzar el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. El Col·legi espera que algunes de les idees que van sorgir en aquell col·loqui es portin a la pràctica en els propers quatre anys.

Per últim, la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, diu que no té cap posicionament partidista respecte als resultats electorals, però es felicita que hagi guanyat un partit que no depèn ni de Barcelona ni de Madrid.