Realitats egarenques oposades un cop acabada la fase regular de la LEB Plata

Cara i creu per a la representació egarenca a la LEB Plata, la tercera categoria del bàsquet estatal, un cop ha finalitzada la fase regular de les dues conferències. L’Hestia Menorca i l’Enerparking Basket Navarra jugaran el play-off pel títol i lluitaran per l’ascens a la LEB Or, mentre que el CB Cornellà ha perdut la categoria.

Al quadre balear hi trobem el terrassenc Álvaro Fernández, entrenador assistent, que ha acabat la fase regular de la Conferència Est en tercera posició amb un balanç de 17 victòries i 9 derrotes, només per darrera del filial del Barça i del CB Prat, i ocupant el cinquè lloc de tota la categoria. Una classificació que permet al Menorca comptar amb el factor pista a favor davant el Círculo Gijón Baloncesto (setè de la Conferència Oest), en una primera eliminatòria d’anada i tornada.

Més complicat ho tindrà el Navarra entrenat per l’egarenc Jordi Juste, que ha acabat en vuitena posició de la Conferència Est amb un balanç de 13 victòries i 13 derrotes. En la primera eliminatòria dels play-off, amb el factor pista en contra, el conjunt de Pamplona s’haurà de veure les cares amb el segon classificat de l’Oest, el Grupo Alega Cantabria.

Finalment el CB Cornellà de l’egarenc Sergi Guàrdia ha perdut la categoria, en acabar penúltim de la Conferència Est. Així doncs el base de Terrassa jugarà a la Lliga EBA la temporada vinent si segueix en la plantilla del conjunt del Baix Llobregat.

Jordi Juste, amb americana fosca, celebrant el passi del Navarra als play-off (Font imatge: @BasketNavarra)

Sergi Guàrdia, tercer per la dreta, en el darrer partit jugat a Menorca (Font imatge: @BasquetCornella)