Recomanacions per encaixar l’oferta d’FP amb les necessitats de les empreses tèxtils i del metall

​Més del 80% de les empreses tèxtils i metal·lúrgiques de Terrassa i comarca no troben operaris qualificats per assegurar-ne el relleu generacional. I, en canvi, des de fa anys, els cicles formatius d’aquestes famílies no s’omplen.

És la principal conclusió de l’estudi «Encaix FP i empresa: metall i tèxtil», elaborat pel Consell de la Formació Professional de Terrassa que s’ha presentat aquest dijous a la tarda, abans del plenari extraordinari d’aquest òrgan.

El document fa recomanacions per millorar l’encaix entre l’oferta formativa i les necessitats de les empreses per assegurar la seva competitivitat i viabilitat. La principal conclusió és que calen dos centres integrats de FP, un de cada especialitat, a Terrassa o comarca. Els agents esperen que aquesta petició acceleri el calendari.

Demana també a l’Ajuntament que coordini totes les polítiques d’orientació, a Foment que elabori un pla de reorientació per a persones adultes provinents d’altres sectors i a les empreses que facin campanyes específiques per conèixer la FP Dual i que les condicions laborals i els sous millorin, entre altres coses.

Encaix Fp I Tèxtil I Metall 2

Encaix Fp I Tèxtil I Metall