Reconeixement a l’activisme femení amb el retrat de deu dones al centre cívic Montserrat Roig

El centre cívic Montserrat Roig estrena mural dedicat a l’activisme femení. La iniciativa ve d’una proposta que va fer la plataforma Feministes Terrassa al ple de setembre de l’any passat i que es va aprovar per unanimitat. L’artista Btoy és l’autora d’aquesta obra de gran format, que ha estat produïda per Terrassa Walls.

El mural el protagonitzen deu terrassenques de diferents àmbits i que han destacat per la seva lluita feminista. Són Joana Biarnés (fotoperiodista), Ana Serrano (presidenta de l’Associació de Dones Montserrat Roig), Francisca Redondo (una de les fundadores de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Maurina), Carmen Aguilar (vinculada a Prodis, Fupar i el barri de Ca n’Anglada), Candida Rodríguez (sòcia fundadora del Col.lectiu de Dones de Ca n’Anglada), Araceli Ramírez (advocada i sòcia fundadora del Casal de la Dona), Alba Nos (membre de l’Associació Grup de Dones amb Iniciativa de Can Palet i de la Comissió 8 de Març), Fina Fontanals (una de les fundadores del Casal de la Dona), Carmen Sánchez (militant sindical) i Dolores Viciana (presidenta del Casal de la Dona a finals dels anys 80)

Cada nom ha estat proposat per cadascuna de les entitats que formen part de Feministes Terrassa, bàsicament partits polítics, sindicats i col·lectius de dones, així com la Comissió 8 de març.

La previsió és que el mural es presenti dimecres que ve.