Rècord de 162 espectadors en la quarta sessió de cinema per infants amb necessitats especials

El Cinema Catalunya ha projectat aquest dimecres la pel·lícula de dibuixos animats ‘Un món estrany’, en una sessió especial destinada a nens i nenes amb Trastorn de l’Espectre Autista o diversitat funcional intel·lectual. Són infants a qui els costa estar atent i seguir una pel·lícula en les condicions habituals. Per això el volum està més baix, la llum de la sala es deixa oberta per evitar angoixes i no hi ha anuncis abans de la projecció.

A fora de la sala, l’associació socioeducativa Tu Tries té preparades un seguit d’activitats manipulatives i relacionades amb la pel·lícula pels nens i nenes que tenen la necessitat de sortir una estona

Fa just un any que l’Ajuntament va programar la primera sessió per aquests col·lectius i aquest n’és la quarta, amb rècord d’assistència, 162 persones. L’objectiu és ampliar aquestes sessions i centrar-les en dates marcades en el calendari.

Tot i estar especialment programada per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista o diversitat funcional intel·lectual, la sessió era oberta a tothom. Alguns no ho sabien però han valorat molt bé la proposta.

L’Ajuntament de Terrassa ha estat pioner en programar sessions especials per infants amb TEA o diversitat funcional intel·lectual. La iniciativa comença a estendre’s a altres municipis.