Recortes Cero – Grupo Verde aposta per la redistribució de la riquesa i el blindatge de pensions

Garantir l’habitatge, blindar pensions dignes i establir mesures per eradicar els feminicidis. Són tres dels eixos principals que proposa la formació Recortes Cero – Grupo Verde al seu programa electoral. Una coalició nascuda el 2014 i amb un paper destacat, precisament, de Terrassa, una de les ciutats promotores d’aquesta formació estatal basada en un moviment social, cultural i polític.

La redistribució de la riquesa és bandera de les propostes de Recortes Cero – Grupo Verde, que vol garantir un salari mínim de mil euros a tothom però també limitar a deu mil el salari màxim. En l’àmbit econòmic, també aposta per blindar les pensions a la Constitució com a dret fonamental, evitant així que cada Govern pugui retallar-les o privatitzar-les.

La lluita contra el canvi climàtic i les polítiques ecològiques passen per un model d’energies 100% netes i renovables, a més de posar fi a la impunitat dels monopolis a l’hora de contaminar.

Pel que fa a la situació política catalana, la coalició veu en el procés el factor responsables de les retallades en sanitat, educació i polítiques socials. Consideren que la divisió i l’enfrontament degrada Espanya com a país i debilita el poble. Motiu pel qual afirmen que defensar la unitat de les nacionalitats i regions de l’Estat és progressita, mentre que la divisió és reaccionari.

Recortes Cero – Grupo Verde, amb presència egarenca a la candidatura per Barcelona, és l’única formació que encapçala les seves llistes amb dones, 52 arreu de l’Estat.