Teachers

Recta final dels concerts a la Nova Jazz Cava amb veus capdavanteres de l’escena catalana

Abans no arribi la Festa Major i el cicle d’estiu “Jazz a la Fresca” previst el mes de juliol al Pati, la Temporada Estable de la Nova Jazz Cava enfila la recta final de concerts programats a l’interior de la sala amb destacades artistes catalanes de l’escena del jazz, la cançó i la poesia al front dels seus projectes més personals.

Dissabte, 4 de juny a les 10 dela nit, arriba “Alades” d’Alba Careta Group, el recull de les últimes composicions de la trompetista avinyonenca inspirades en les vivències dels seus anys a Holanda, i que ara prenen forma en aquest nou treball a través del llenguatge del jazz més sincer, orgànic i emocional. Un projecte enèrgic, trencador i proper amb grans músics de l’escena jazzística catalana com són Lucas Martínez, Roger Santacana, Giuseppe Campisi i Josep Cordobés.
Albacareta

Per la seva banda, la cantant gironina Helena Rosich presenta “Nit de Setembre”, (dissabte, 11 juny i també a les 10 d ela nit), un repertori en to jazzístic amb la bellesa dels boleros i una música potent dirigida pel guitarrista Joel Moreno Codinachs, amb Xavier Figuerola, Alexandre Carbonell, Horacio Fumero i Santi Colomer.

Helena

Tot just fa un any entrava al Top10 World Music Charts Europe i recollia el Premi Calàndria 2021. “Pecata Beata” és un recull de poemes d’autores catalanes que la cantant i clarinetista Carola Ortiz ha musicat per celebrar l’univers femení més proper a través dels seus versos. Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català, Anna Gual…Un honor que la cantant egarenca presenti a casa seva un projecte tant ambiciós on el jazz, la poesia, la cançó i, especialment, la qualitat i una suggerent posta en escena són mereixedores d’elogi. Serà dissbte, 18 de juny, a les 10 de la nit.

Carola

 

El trio amb Jaume Vilaseca, Dick Them i RamónDíaz, recupera els sons emblemàtics d’Emerson, Lake & Palmer com el piano, la veu, l’orgue Hammond o el Mini Moog, sense necessitat de viatjar ni a la nostàlgia ni al virtuosisme, sinó aprofundint en la varietat de les atmosferes, salts rítmics i tot tipus de textures, colors i, fins i tot, moments icònics de la banda britànica. Divendres, 10 de juny a les 10 de la nit.

Jaume Vilaseca Trio

 

L’equip docent i l’alumnat del Conservatori Municipal de Música de Terrassa  proposa “Teachers & Students”. El 4et format per Guim Garcia Balasch, Andreu Zaragoza, Xavi Castillo i Xavi Maureta obrirà la vetllada que es prolongarà amb la col.laboració d’alguns dels alumnes destacats del present curs acadèmic. Serà divendres, 3 de juny a les 10 de la nit,

Teachers

El jove talent de les noves promocions del Taller de Músics – ESEM es mostrarà amb el projecte Talent Legacy del Taller de Músics Ensemble sota la direcció artística de la Barcelona Art Orchestra (BAO). El projecte, organitzat en el marc d’una nova edició del Festival Talent, ret homenatge a algunes de les llegendes històriques del Taller de Músics revisitant algunes de les seves composicions originals. Enguany, la figura escollida és Sean Levitt, coincidint amb el 20è aniversari de la seva mort. Serà divendres, 17 de juny a les 10 de la nit.

I tots els dijous, en horari d’estiu a partir de les 10 de la nit,  Jam Sessions amb propostes com Ned Lud X Quim, Èric Elias Trio, Pol Leiva Quartet i Pepo Figueras Blues Band. La nit de Sant Joan “Revetlla a la Fresca” amb una Jam Session especial amb el grup Vallès · Casares · Gonzàlez · Campisi · Pitarch.