Recta final pel carril bici a la N-150, però sense data de finalització

La nova via ciclista que uneix Terrassa amb l’Hospital i amb Mercavallès a la Mancomunitat, encara la recta final dels treballs i és a punt de ser una realitat. Tot i això, el Departament de Territori no dona una data de finalització d’obres.

Després de més d’un any d’obres el carril bici gairebé està enllestit per al pas de bicicletes i de vianants. Una via cívica separada del trànsit rodat que comunica Terrassa amb l’Hospital i que arriba fins a la seu central dels Mossos d’Esquadra.

En total 2,5 kilòmetres que recorren en paral·lel la N-150 i que han costat 1,7 milions d’euros que s’han fet gràcies al finançament europeu. Ara fa tres mesos es va anunciar que el carril bici estaria enllestit el mes de juny. Però de moment no hi ha una data per a l’entrada en servei ni per a la inauguració de la nova via, i les màquines continuen treballant.

Està previst que el carril bici arribi també per la banda de Sabadell la qual cosa permetrà que definitivament les dues cocapitals del Vallès Occidental quedin connectades amb bicicleta i a peu i amb seguretat per a tots els usuaris.

Recordem que l’associació Biter va alertar de la falta de connexió entre el nou carril bici de la N-150 amb els carrils per a ciclistes que hi ha a les Avingudes Barcelona i de les Glòries Catalanes. Paral·lelament hi ha dos projectes més per relligar les dues grans ciutats de la comarca per la N-150.

L’un és un carril d’autobús ràpid i l’altre una rotonda d’accés a l’Hospital de Terrassa. Uns projectes que culminarien un nou eix de mobilitat activa i sostenible entre Terrassa i Sabadell.