Recullen signatures per canviar la llei que regula el permís de lactància i adaptar-la a les necessitats reals de les dones

Una mare, veïna de Viladecavalls i assessora de lactància, Sandra Arcos, ha iniciat una petició a Change.org per canviar la llei que regula el permís de lactància i adaptar-la a les necessitats reals de les dones. Demana la col•laboració de la ciutadania perquè se sumi a la seva demanda i totes les signatures recollides s’adreçaran al president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, i a les ministres d’economia i empresa i sanitat, consum i benestar social, Nadia Calviño i Carmen Montón, respectivament.

Concretament, Sanda Arcos demana que durant els 5 mesos del permís de lactància, la mare es pugui treure la llet en el moment que ho necessiti al seu lloc de treball, que disposi d’una sala per fer-ho, que es promogui la normalització de la lactància a les empreses i que no s’utilitzi aquest permís per intentar cobrir altres necessitats.

L’objectiu d’aquesta mare es recollir totes les signatures possibles en un any. Durant els tres mesos que ja porta activa la campanya n’ha recollit unes 2.000.

Arcos vol fer difusió de la seva iniciativa, fer partícips a totes les mare i crear sinergies amb altres col•lectius que volen ampliar la baixa maternal i el permís de paternitat, per exemple. Tots aquests grups, diu, persegueixen el mateix: millorar la conciliació de la vida familiar i laboral.