Recuperar els castells de 9, objectiu dels Minyons per la seva Diada després de dos anys parats

Tres de deu carregat, torre de nou, pilar de vuit i nou de vuit. És el balanç de la darrera diada dels Minyons, fa tot just dos anys, uns castells impossibles d’assolir en les circumstàncies actuals. Després d’un any i mig parats la colla malva ha reprès l’activitat al carrer a l’octubre i en aquest mes llarg ha fet sis actuacions a plaça, les primeres amb castells de set i les tres darreres amb un pis més.

Ara, els Minyons volen acabar aquesta temporada fugaç amb castells de nou i així ho estan treballant per la seva diada, diumenge vinent. El castell més assequible en aquesta alçada és el tres de nou. La colla malva està fent els assajos amb aquesta intenció i si divendres tenen consolidada l’estructura fins a sisens el tiraran endavant.

Els Minyons també duran un quatre de vuit i algun altre castell en funció de com vagin els assajos. Per això fan una crida a la màxima assistència dimecres i divendres. Per primer cop en molts anys, però, no senten cap pressió.

La diada a la plaça Vella, amb els Castellers de Sant Cugat i els de Sants, es transmetrà per Canal Terrassa a través de la Xarxa Audiovisual Local. Per primer cop, la colla farà també una emissió en directe per la plataforma Twitch, amb l’objectiu de difondre encara més el món casteller, especialment entre els joves. L’actuació de vigília al Raval de Montserrat tindrà els Tirallongues de Manresa com a colla convidada. Uns concerts al divendres al vespre i diumenge a la tarda completaran els actes de la festa dels malva.

Amb la Diada dels Minyons Nani Matas posarà punt final a la seva etapa com a cap de colla. Una assemblea a mitjans de desembre n’elegirà el successor, i ja s’hi s’està treballant com a mínim una candidatura. Jaume Maeso seguirà com a president.

 

Vídeo promocional de la diada dels Minyons de Terrassa: