Reempresa salva 141 empreses i 306 llocs de treball a Terrassa i en 5 anys

El programa Reempresa va néixer amb la voluntat de crear i estructurar un mercat de traspassos multisectorial, de compravenda de petits negocis i empreses a tot Catalunya. Des d’una fleca, a una discoteca passant per un taller mecànic, per exemple.

La idea va néixer a Terrassa, sota el paraigües de la patronal Cecot, però s’ha exportat a tot Catalunya i ha estat reconeguda a nivell europeu. Des de fa 5 anys compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Terrassa i de la Diputació de Barcelona.

En aquest temps, només a la nostra ciutat s’ha donat continuïtat a 141 petites empreses o negocis i s’han preservat 306 llocs de treball, amb una inversió induïda de 5,4 milions d’euros. La taxa de supervivència d’aquests negocis, a 3 i 5 anys vista, és del 92,5%

Les dades de balanç de la província són també molt positives: hi ha 35 centres Reempresa i s’han format 70 tècnics que assessoren les dues parts que es volen posar d’acord. Així, s’han mantingut 901 negocis i 2.351 llocs de treball, amb 40 milions d’euros d’inversió.

A tot Catalunya, en 5 anys s’han registrat més de 2.000 casos d’èxit i només durant el 2018, 500 traspassos, 2 cada dia laboral. Segons els responsables, el programa dóna resposta a una necessitat existent i té futur.

A Terrassa el projecte Reempresa, amb la col.laboració de l’Ajuntament i la Diputació, també busca donar continuïtat a les parades dels Mercats municipals i tornar a obrir les que ja estan tancades.