Reformes el pati de l’Escola El Vallès i remodelació de l’Escola Bressol Ginesta

L’Ajuntament de Terrassa destinarà aquest any 723.000 euros a obres de manteniment i millora d’escoles de primària i centres educatius municipals. Algunes actuacions s’estan fent aquest estiu, tot i que les més importants es faran al desembre.

Una de les més importants és la remodelació del pati de l’escola El Vallès. Les obres de la primera fase s’han adjudicat a l’empresa Consca Egara per poc més de 84.000 euros i es faran al desembre, fora de l’horari lectiu. Els treballs serviran per solucionar els problemes de drenatge del pati de sorra i instal·lar diversos equipaments de joc actiu. També s’habilitarà un espai circular amb seients, es construirà un rocòdrom, es plantaran arbres i tres horts alçats. A més, es recol·locaran cistelles i porteries, es faran treballs de pintura i es crearan nous espais amb gespa artificial, entre d’altres actuacions. En una segona fase, està previst substituir les planxes del porxo i instal·lar una segona àgora, així com la instal·lació d’una caseta d’endreç.

L’altra intervenció destacada és la reforma integral de l’Escola Bressol Municipal Ginesta. El projecte inclou la construcció d’una gran estructura annexa a l’edifici actual per dotar-lo d’un ascensor i altres elements constructius. La primera fase es va licitar per un import de gairebé 126.000 euros però encara no hi ha data d’inici de les obres perquè les empreses licitadores hi estan renunciant per l’encariment dels materials. El consistori està buscant solucions que permetin l’adjudicació, però no descarta que la licitació quedi deserta i s’hagi d’ajornar.

Altres actuacions previstes suposaran la instal·lació d’ascensors i rampes d’accés, treballs de pintura i fusteria, substitució de calderes, reparació de clavegueram i enrajolat de lavabos i altres reparacions.