Reivindiquen una atenció primària com a entrada a una sanitat pública universal i de qualitat

Més d’un centenar de persones han tallat aquest dimecres al matí durant uns vint minuts la Rambla d’Ègara, a l’alçada del CAP Rambla, en defensa de la Sanitat Pública i per a la reobertura presencial dels Centres d’Atenció Primària. Els manifestants que han estat concentrats davant el centre sanitari que gestiona Mútua, reclamen més recursos per finançar les mancances en l’Atenció Primària que diuen han quedat al descobert durant la pandèmia.

Entre els manifestants molts veïns convocats per la Confederació d’Associacions veïnals, però també professionals de la sanitat i representants dels partits polítics que hi han donat suport. La jornada de protesta ha estat convocada per diferents entitats i plataformes en defensa de la sanitat com Marea Blanca, que han fet una quarentena d’actes i concentracions similars arreu de Catalunya.

Amb el lema «Més que mai sanitat pública, Sí o sí Atenció Primària» la Plataforma continua defensant la millora de la sanitat pública i l’Atenció Primària com a sosteniment d’un servei públic universal i de qualitat. La protesta ha seguit per Rambla avall fins arribar a l’Ajuntament. Aquí s’ha reivindicat que Mútua Terrassa passi a ser cent per cent pública. Una proposta que l’entitat ja va presentar en el passat ple, i que no va prosperar en no obtenir el suport dels principals grups.