Remi Wortmeyer ja prepara amb el Ballet de Catalunya l’estrena de ‘La ballarina de Picasso’

El coreògraf de la Het National Ballet, Remi Wortmeyer, ja es troba a Terrassa preparant per al Ballet de Catalunya una nova estrena mundial: ‘La ballarina de Picasso’. L’espectacle es podrà veure el 7 d’abril al Centre Cultural, dins de la 36a Temporada BBVA de Dansa. La direcció artística anirà a càrrec d’Elias Garcia.

Aquesta nova creació pròpia és un ballet en dos actes inspirat en la figura de la ballarina Olga Khokhlova, qui va ser la primera esposa del pintor malagueny, i el triangle amorós entre el matrimoni i l’amant de Picasso, Marie-Thérèse. ‘La ballarina de Picasso’ representa el primer gran ballet de Remi Wortmeyer i l’ha posat en mans dels professionals del Ballet de Catalunya, una petita companyia amb només un any i mig de vida.

Remi Wortmeyer, que aposta per una peça de gran format que barreja estils neoclàssic i contemporani, basa la seva coreografia en la música de Stravinsky. El compositor va treballar i col·laborar amb els Ballets Russos, nexe pel qual Picasso coneixeria la seva dona.

L’escenografia és minimalista i a contrallum amb un vestuari ple de color i d’estil picassià. Tot plegat, amb l’objectiu d’endinsar el públic  en els quadres del geni. A més, el coreògraf vol reivindicar el paper de la dona com a pilar fonamental dins la societat i el valor de la igualtat de gèneres.