Remodelació de l’edifici modernista de la UPC per reubicar serveis i optimitzar espais

L’edifici modernista i històric de la Universitat Politècnica de Catalunya a Terrassa afronta aquests mesos una important remodelació.

El Palau d’Indústries de Lluís Muncunill de principis del XX és una de les seus de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual (ESEIAAT).
De fet, l’obra ve motivada per la fusió de les dues escoles d’enginyeria que es va fer al 2016. El projecte reubicarà serveis i optimitzarà espais i recursos.

Així, la direcció de l’escola s’ubicarà a l’ala dreta i la major part dels serveis administratius de la Unitat Transversal de Gestió (UTG), del Centre de Transferència de Tecnologia (CTT) i els 8 departaments, a l’esquerra.

Els treballs afecten, bàsicament la planta baixa, l’altell i un ala del primer pis, uns 600 metres quadrats, de la part que dóna a la façana històrica.

Les feines es fan preservant els murals de Pere Viver i tots els elements catalogats i originals de l’edifici. Un cop finalitzades, el vestíbul serà més diàfan i recuperarà la simetria original dissenyada per l’arquitecte del modernisme terrassenc. La marquesina situada a la banda esquerra de l’escala desapareixerà.

Les feines van començar al Nadal i es preveu que finalitzin abans de l’estiu (al juny). Han estat adjudicades a les empreses IZER i Climava, sota de la direcció de l’arquitecte Luis Valiente, i tenen un pressupost de 250.000 euros.