Renfe implantarà el sistema d’accés i pagament directe amb contactless

Renfe implantarà en tota la xarxa de Cercanías i rodalies de Barcelona el sistema ‘Cronos’ per a l’accés i pagament directe en els torns amb targeta bancària sense contacte (contactless). El sistema, que s’aplica a Màlaga des del passat 27 de juliol, i ara arriba aquí.

El sistema permet als usuaris accedir directament al tren amb només aproximar la targeta (física o virtualitzada en un dispositiu mòbil), al punt de lectura (EMV) dels torns o cancel·ladores, sense necessitat d’adquirir prèviament el bitllet en taquilles o màquines autovenda. El sistema és més segur per al viatger en evitar l’ús d’efectiu i el contacte físic, i reduir el temps en l’estació per a adquirir el bitllet i passar pels torns.

De manera simultània a la posada en servei del sistema ‘Cronos’, Renfe dotarà als torns de les estacions de Rodalies amb lectors de codi QR, que permeten la lectura de bitllets del Combinat de Rodalies, sense necessitat de l’obtenció prèvia del bitllet.

En reduir l’ús de suport de paper, l’usuari que necessiti un justificant o factura, pot sol·licitar-ho en taquilles, punts d’atenció al client de les estacions de Rodalies o través del web http://www.renfe.com/es/es/ayuda/solicitar-factura.