Renfe suprimeix trens de rodalies i regionals perquè no té prou maquinistes per prestar els serveis

Aquest dijous Renfe suprimirà un mínim de 30 trens de rodalies i regionals i divendres passarà el mateix. Els combois afectats no són sempre els mateixos però  hi ha alguns que podria fer una setmana que no circulen.  La companyia admet les supressions i afirma que no té prou maquinistes per prestar el servei i explica que treballa perquè les anul·lacions siguin les mínimes i afentin el menor nombre d’usuaris. Planifica que els trens suprimits en tinguin un altre poca estona després però, si la manca de personal va creixient, s’haurien de modificar els horaris.

Els motius de la falta de maquinistes per cobrir tots els trens de rodalies i de regionals que circulen cada dia a Catalunya són diversos, però la pandèmia  ho ha acabat d’empitjorar aquesta tardor. La plantilla està força envellida, una part s’ha jubilat en els últims mesos i els relleus no s’han incorporat perquè el coronavirus ha alentit els processos de formació del personal. A més, cal afegir-hi les baixes per positius o per quarantena. Renfe té previst incorporar un centenar de maquinistes al servei de Rodalies a curt termini.

Una altra complicació és que els maquinistes han de conèixer i cirucular per la ruta abans de prestar el servei. Aquests dies molts s’estan habituant a la nova variant de la futura estació de la Sagrera. Les obres en algunes línies també han obligat a retallar el nombre de trens.